Најпопуларната бизнис обука за оваа сезона

Управување и наплата на побарувања

23 август во хотел Бест Вестерн – Скопје

со најдокажаниот домашен тренер Митко Керамитчиев.

 АКЦИЈА 1+1 за само: 7.790 ден. + ддв.

Водени од фактот дека речиси не постои компанија, комерцијалист или финансиски професионалец кој не се среќава со повремени помали или поголеми проблеми при наплатата, ја креиравме оваа обука која ќе ви помогне да го обучите тимот да остварува подобри деловни резултати преку унапредување на наплатата и преговарачките вештини во деликатни бизнис ситуации.

Оваа обука наменета е високо препорачлива за сите:
•    Вработени во сектори за наплата, сметководство и/или правен сектор
•    Одговорни за финансии и/или поддршка на продажба
•    Комерцијалисти и/или акаунт менаџери кои одговараат за наплатата на своите клиенти
•    Менаџери, директори и сопственици на компании

На обуката ќе бидат одговорени и обработени повеќе прашања од оваа проблематика:
•    Зошто клиентите доцнат или не плаќаат?
•    Како влијае улогата на комерцијалистот/ акаунт менаџерот/ менаџментот во наплатата?
•    Кои се законските рамки и можности?
•    Превентива: Како се поставува конзистентна кредитна политика во рамки на компанијата – Account Management & Customer Care
•    Како да се регулираат чекорите при ескалација на долгот и да се стимулира навремена наплата?
•    Како да се мапира процесот на донесување одлуки на клиентот со цел регулирање на деловните односи?
•    Како се може да се искомуницира со клиентот по основ – наплата и која тактика е најефективна во различни ситуации?
•    Кои сигнали предупредуваат во проблеми со наплатата?
•    Како да се стимулира побрза наплата и да се интегрира психологијата на клиентот со кредитната политика на фирмата?
•    Како да се справиме со типичните “оправдувања” , “избегнувања” и “одложувања”?

Дел од листата на успешни македонски компании кои веќе ја посетиле оваа обука:

Здравје Радово, Алкалоид АД, Гемак, Еуротабак, Еуролинк, Сава осигурување, Макпетрол, АВТ Интернационал, Кола, Пелистерка, Агрома, ТАВ Македонија, Стопанска Банка, Тутунска Банка, Капитал банка, Алфа банка, Халк банка, ТТК банка, Шпаркасе банка, Алкалоид Конс, Неотел, Брако, Триглав, Кроација Осигурување, Варус, Тиккурила, ПикКо, Интек систем, Кватро, Лион, Секјуриком сервис, Бима Логистика, Даталаб мк, Монтенегро, АЕК, Паком, Дуропацк, Актифф, Зегин, Македонијалек, Крка- фарма, Мотоцентар, ТДА трејд, Алумил, Млин Аргулица, Идеал Санитарија, Хауз Мајстор плус, Санмарти, ЕВН Македонија, Биотек, Би-мек, Никоб и стотици мали претприемнички компании. 

Митко Керамитчиев

Митко Керамитчиев е еден од најпознатите консултанти, бизнис говорници и автори, експерт во областите на продажба и менаџирање на тимови.
Зад себе има 20 години работно искуство на раководни позиции (Wrigley, Allied Domecq Agencies, АВТ Интернационал, Еин-соф и Алма–М). Своето практично искуство го пренел преку специјализирани консалтинг и тренинг програми за познати компании: ВИП Оператор, Македонски Телеком, Т-Mobile, НЛБ Тутунска банка, Краш, Прилепска пиварница, Еуротабак, Охридска банка, ТТК Банка, Микрософт,  Империјал Тобако, Стопанска Банка, Glaxo Smith Kline, Македонијалек и многу други.

Деталите за обуката се следните:


Датум на одржување: 23 август, четврток 2018, 09:00 -16:00 часот
Локација: хотел Бест Вестерн, Скопје
Тренер: Митко Керамитчиев (Најдокажаниот македонски тренер со реализирани над 500 успешни тренинзи за најуспешните македонски компании, поранешен менаџер во повеќе компании и автор на бизнис литература)
Цена: 7.790 ден. + ддв.  АКЦИЈА 1+1 (за 1 платена котизација добивате 2)
Рок на пријавување: 17 август 2018 до 14:00 часот.

Местата се ограничени. Котизациите се резервираат по правилото ‘Прв пријавен – прв услужен’.

За повеќе информации и прашања слободно контактирајте нѐ на 078 262 192 или office@SmartEvents.mk

Пријавете се

Some of our respected clients